Повече от три милиарда души по света са под карантина като

...
Повече от три милиарда души по света са под карантина като
Коментари Харесай

Днес повече хора са под карантина, отколкото са били живи през Втората световна

Повече от три милиарда души по света са под карантина като мярка за прекъсване на разпространяването на ковид COVID-19, оповестява Businesstimes.

Глобалният брой на смъртните случаи набъбна до над 20 000 души, а Испания стана втората страна след Италия на световната карта на болестта, в която жервите на пандемията са повече от тези в Китай - страната, която първа мина през тежкото изпитание .

" COVID-19 заплашва цялото човечество и всички би трябвало да се борим ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. " Глобалните дейности и солидарността са от решаващо значение. Реакцията на страни поотделно няма да бъдат задоволителни. "

Пазарите се възвърнаха, откакто Вашингтон разгласи подтикващ пакето от 2 трилиона $, с цел да се защищити от икономическия срив, до момента в който държавните управления в други страни също подхващат все по-драстични ограничения за преодоляване на епидемиите.

Карантината в Индия за нейното население от 1,3 милиарда души в момента е най-мащабната на национално равнище.

В Русия президентът Владимир Путин отсрочи общественото гласоподаване на конституционните промени за идната седмица, като прикани хората да си оказват помощ и да следват инструкциите, дадени от медиците и управляващите.

Във Англия наследникът на трона принц Чарлз стана последната високопоставена фигура, която даде позитивен тест за зараза, до момента в който министър председателят Борис Джонсън похвали реакцията на страната в оправянето с епидемията, макар обвиняванията, че работи постепенно.

Основните стопански системи от Г-20 организират онлайн среща на високо ниво за видеоконференция през днешния ден, с цел да обсъдят световен отговор на рецесията, дружно с 27-те водачи на Европейския съюз - новият епицентър на пандемията. 

Срещата на върха идва след конферентния диалог сред министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от Г-20 при започване на седмицата.  

Китай стартира да облекчава драконовските си ограничения за свободно придвижване в провинция Хубей - първичният епицентър на огнището - откакто страната не оповестява за нови случаи, с изключение на тези, които идват от други страни. Огромни тълпи задръстиха влакове и рейсове, до момента в който 50 милиона души от провинцията се възползваха от първата си опция да пътуват.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР